iPhone klaarmaken voor verkoop

Stappenplan iPhone klaarmaken voor verkoop

Voordat u uw oude iPhone van de hand doet, is het verstandig om er met enkele stappen voor te zorgen dat de nieuwe eigenaar het toestel kan gebruiken zonder beperkingen en niet met uw gegevens aan de haal kan gaan. In onderstaand stappenplan gaan we een iPhone klaarmaken voor de verkoop door een backup te maken, iCloud te verwijderen, vind mijn iPhone uit te schakelen en vervolgens het toestel te resetten naar de fabrieksinstellingen.

Backup van uw oude iPhone

Het is om verschillende redenen handig om een backup te hebben van uw oude toestel. Door een backup te maken van het oude toestel in uw iCloud account, kunnen nummers en instellingen op een nieuw toestel weer hersteld worden. Dat scheelt een hoop tijd. Om een backup te maken van uw toestel in een iCloud account, neemt u de volgende stappen:

1. Verbind de iPhone met een internetverbinding, liefst een wifi-verbinding in verband met de grootte van het te downloaden bestand.

2. Navigeer naar instellingen en selecteer daar uw naam. Kies vervolgens voor 'iCloud'.

3. Zet de optie 'iCloud reservekopie' aan en kies vervolgens voor 'Maak nu reservekopie'. Zorg er tijdens het maken van deze kopie voor dat de internetverbinding in stand blijft.

4. Wacht tot de backup klaar is.


iCloud verwijderen van het oude toestel

Nadat de backup gemaakt is, kan uw iCloud account van het oude toestel verwijderd worden. U kunt met een nieuw toestel dan weer inloggen op uw iCloud account en de kopie terugplaatsen. Om uw iCloud account te verwijderen van het oude toestel neemt u de volgende stappen:

1. Navigeer naar 'instellingen'.

2. Klik hier vervolgens op 'iCloud' en klik vervolgens tweemaal op 'Log uit'.

3. Kies vervolgens voor de optie 'Verwijder van mijn iPhone'.

4. Nadat u het wachtwoord van het toestel hebt opgegeven, is iCloud niet meer actief op uw toestel.


Vind mijn iPhone uitschakelen

Om de 'vind mijn iPhone' functie uit te schakelen, neemt u de volgende stappen:

1. Navigeer naar 'instellingen' en selecteer daar uw naam.

2. Kies vervolgens voor 'iCloud'.

3. Klik vervolgens op 'Zoek mijn iPhone' om de functie uit te schakelen. Staat deze functie al uit? Dan kan deze stap overgeslagen worden.


Toestel terugbrengen naar fabrieksinstellingen

Om uw oude iPhone geheel klaar te maken voor de verkoop, is het slim om deze te resetten naar fabrieksinstellingen. Hierdoor worden alle nummers en instellingen ongedaan gemaakt. Ook alle apps worden hiermee verwijderd van het toestel. Om uw oude iPhone te resetten naar fabrieksinstellingen neemt u de volgende stappen:

1. Navigeer naar 'instellingen'.

2. Kies voor het menu item 'Algemeen'.

3. Kies voor de optie 'Stel opnieuw in' en vervolgens voor 'Wis alle inhoud en instellingen'.

4. Vul uw Apple ID gegevens in en het toestel wordt gereset.

Nadat de reset is afgerond is uw toestel klaar voor verkoop. Wanneer u alle stappen op deze pagina hebt gevolgd, zullen opkopers de iPhone altijd accepteren. Verkoopt u uw iPhone niet aan een opkoper? Dan is het nog altijd geruststellend te weten dat niemand met uw oude gegevens aan de gang kan gaan.

iPhone verkopen?
Bespaar uzelf veel moeite en verkoop uw iPhone aan een opkoper. Vergelijk hier direct de prijzen voor uw toestel:

iPhone 4
iPhone 4S
iPhone 5
iPhone 5C
iPhone 5S
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone 6S
iPhone 6S Plus
iPhone SE
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone X